Tuduhan Ketua Penerangan Dewan Pemuda Pas Malaysia Tidak Berasas

Peningkatan jangkitan wabak Covid-19 di negara ini harus dipandang serius maka dengan itu, suatu kaedah penyelesaian bagi mengekang penularan Covid-19 berlanjutan perlu ditangani bersama oleh Parti kerajaan dan pembangkang demi memastikan keselamatan rakyat terjamin agar mereka dapat meneruskan aktiviti-aktiviti harian dalam norma baharu ini.

Sepertimana kenyataan Ketua Wira Warisan, Datuk Azis Jamman nyatakan bahawa “kenyataan Nazir melampaui batas dan menunjukkan kedangkalan pemikiran serta bodoh sombong kerana tidak melihat darimana punca sebenar pergolakan politik Sabah”.

https://www.sinarharian.com.my/article/104130/BERITA/Politik/Pas-sifatkan-Shafie-rakus-Anwar-kamikaze?ref=rss&format=simple&link=link

Sikap tamak yang menguasai Tan Sri Musa Aman merupakan salah satu punca pergolakan politik di Sabah setelah 46 kes tuduhan rasuah yang sedang beliau hadapi digugurkan. Ekoran daripada itu, Tan Sri Musa Aman merancang untuk mengulingkan kerajaan dibawah pentadbiran Datuk Seri Mohd Shafie Apdal.

https://www.sinarharian.com.my/article/104286/BERITA/Politik/Warisan-sangkal-dakwaan-Shafie-Apdal-rakus-kekal-kuasa?ref=rss&format=simple&link=link

Datuk Lokman Noor Adam orang kanan Datuk Seri Najib Razak juga membuat kenyataan bahawa Perdana Menteri Muhyiddin Yassin dan Menteri Dalam Negeri Hamzah Zainudin bertanggungjawab apabila kes Covid 19 meningkat.

“Tindakan mereka berdua mahu merampas kerajaan negeri Sabah lah menyebabkan Datuk Seri Mohd Shafie Apdal memohon Yang Dipertuan Negeri Sabah membubarkan Dewan Negeri Sabah”. Kenyataannya juga.

Rampas kerajaan Sabah punca Covid naik,Muhyiddin kena tanggungjawab

Sementara itu,  Naib Ketua Wira WARISAN, Terence Au menyelar kenyataan Ketua Penerangan Dewan Pemuda Pas Malaysia Nazir Helmie, menganggap kenyataan beliau adalah sama sekali tidak berasas.

Terence Au

Katanya,  disebabkan kenyataan Nazir Helmie itu juga mampu memperlihatkan pemikirannya yang cetek dan inginkan publisiti murahan.

“Ingin saya nyatakan disini, jangan buat sembarang kenyataan dan hanya tahu kerja mengipas sahaja”. Ujarnya juga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s